Leer mij kennen

Over mij

5Mijn naam is Linda Winkel (39 jaar). Ik heb een lieve man Iwan en twee mooie dochters, Fien (5 jaar) en Senne (2 jaar).

Ik ben vitaliteitscoach, voedingswetenschapper en GMB trainer.

Ik was vroeger altijd dun, net als mijn moeder. Dit was tot mijn zeventiende niet echt een probleem. Totdat ik door stress in korte tijd 10 kilo afviel, waardoor ik veel te licht was. Gelukkig werd er snel aan de bel getrokken en ben ik in een jaar tijd mijn afgevallen kilo’s weer aangekomen. Het was een jaar met ups en downs. Een jaar waarbij ik de hele dag bezig was met eten en het incasseren van veel opmerkingen en goedbedoelde adviezen.

In dit jaar werd alleen de focus gelegd op eten. Honger of geen honger, om de twee uur stond er een maaltijd voor mijn neus en dronk ik fantomalt om extra calorieën binnen te krijgen. Ondanks de groei in gewicht, was er weinig tot geen aandacht voor andere aspecten van aankomen en vooral van gezond aankomen. Iets wat ik inmiddels heb geleerd door het volgen van opleidingen, coaching en therapie.

De opleiding volgde al snel, want door het aankomen ontdekte ik mijn interesse in voeding en koos ervoor om Voeding en Gezondheid in Wageningen te studeren. Wat mij opviel was dat er wel over ondergewicht werd gesproken, maar eigenlijk alleen in relatie met derdewereldlanden. Ook tijdens mijn opleiding vitaliteitscoach en -therapeut werd er vooral aandacht besteed aan afvallen. Op een gezonde manier aankomen in gewicht kwam nauwelijks aan bod.

Toch merkte ik om me heen dat er veel mensen waren die wilden aankomen. Ze waren (net als ik) van nature dun, hadden een gebrek aan eetlust, ervaarden stress of waren ziek. Dit laatste viel me op in de jaren dat ik in het ziekenhuis werkte. Patiënten die wilden aankomen, omdat ze door ziekte of na een operatie ondergewicht hadden gekregen. De hulp die de meeste krijgen is een voedingslijstje in combinatie met Nutridrinks. Er wordt niet gekeken en geluisterd naar wat iemand echt nodig had. Aankomen is namelijk niet alleen wat en hoeveel je eet. Dingen als acceptatie, volhouden, eetlust/hongergevoelens, stress regulatie en emoties spelen ook een grote rol. Zo heb ik geaccepteerd dat mijn bouw is zoals die is. Elke opmerking van een ander zegt vaak iets over die ander en niet over mij. Ik weet dat ik altijd zal moeten opletten wat en hoeveel ik eet. Dat is een gegeven. Volhouden doe ik door makkelijke, smakelijke, gezonde recepten met voldoende calorieën en de juiste verhouding voedingsstoffen (eiwitten, vetten, koolhydraten) te bereiden en meal preppen. Hierdoor ben ik niet meer de hele dag bezig met eten en dat geeft mij ontzettend veel rust.

Ik besloot om mijn kennis over voeding, vitaliteit, coaching, fysieke training en ziekenhuiszorg, in combinatie met mijn ruim 20 jaar eigen ervaring te gebruiken om mensen te helpen om aan te komen en alles wat er bij hoort. Ik ben jouw gids en help je met wat jij nodig hebt om aan te komen. Het enige wat jij hoeft te doen is de eerste stap te zetten en te starten.

Mag ik je helpen?

Andere dingen over mij

  • Na beide zwangerschappen had ik ondergewicht door maag- en darmklachten. Tijdens mijn zwangerschappen accepteerde ik dat de situatie was zoals deze was en had vertrouwen in mezelf. Ik wist dat mijn gewicht weer zou groeien na mijn zwangerschappen, wat ook gebeurde.
  • Ondanks ondergewicht na beide zwangerschappen heb ik Fien en Senne beide ruim 2 jaar borstvoeding gegeven.
  • Ik heb prikkelbare darmsyndroom en heb veel ervaring met verschillende diëten, o.a. glutenvrij, lactosevrij, paleo en FODMAP arm.
  • Als vitaliteitstherapeut/coach en GMB trainer weet ik veel over sporten en bewegen.
  • Je kan mij wakker maken voor sushi, een bananenpannenkoek of een frittata met zalm.
  • Een smoothie is geen smoothie zonder banaan en avocado.
  • Het leukste om te doen met mijn dochters is op handen en voeten door de woonkamer bewegen. Spelen als een kind.
  • Mijn favoriete oefening is de handstand. Er is geen dag dat ik niet ondersteboven sta.
  • Mijn favoriete drankje is een espresso, die ik zelf, als thuisbarista, maak.
×